ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΡΟ


Λογότυπο Ελλάδας
Η σύγχρονη διαφημιστική προσέγγιση για την τουριστική προβολή ενός τόπου, υλοποιείται με την δημιουργία «ταυτότητας» και «επώνυμου προορισμού» για κάθε περιοχή ή χώρα. Η Ελλάδα, προβάλει σε ολόκληρο το κόσμο το δικό της "τουριστικό" λογότυπο (λογότυπο Ελλάδας).  Η φιλοσοφία για  τη δημιουργία της «ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας» του Πόρου, βασίζεται σε 2 κυρίαρχα στοιχεία:

α) Στην αρμονική συνύπαρξη της Θάλασσας και του Δάσους, του μπλε και του πράσινου, με άπειρες επιλογές δημιουργικής και ψυχαγωγικής ενασχόλησης, αναδεικνύοντας το νησί του Πόρου και το Ηπειρωτικό του τμήμα σαν Τουριστικό Προορισμό Δραστηριοτήτων. Ο Πόρος παρέχει σε ελάχιστα τετραγωνικά χιλιόμετρα, μοναδικές εμπειρίες για κάθε επισκέπτη.

β) Στην κομβική θέση που κατέχει ο Πόρος, μεταξύ των υπόλοιπων νησιών του Αργοσαρωνικού, αποτελώντας το Τουριστικό & Πολιτιστικό Κέντρο του Αργοσαρωνικού. Το συγκεκριμένο στοιχείο είχε αναδειχθεί ήδη από την αρχαιότητα, κατά την οποία το νησί του Πόρου ήταν το κέντρο / έδρα μιας από τις σημαντικότερες  Αμφικτιονίες (Συμμαχίες).

Το πρώτο βήμα για την ανάδειξη της ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας του Πόρου είναι η δημιουργία και καθιέρωση ενός ενιαίου λογότυπου με γραφική και λεκτική απεικόνιση που να προβάλει με μια διαχρονική παρουσία το μοναδικό νησί του Πόρου. 

Για το λόγο αυτό η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Πόρου (Ε.Τ.Α.Π) προχώρησε στον σχεδιασμό ορισμένων λογότυπων, από τα οποία θα επιλεγεί ένα για χρήση στην Προβολή του Πόρου για τα επόμενα χρόνια. Το λογότυπο που θα επιλεγεί από το Δημοτικό Συμβούλιο θα υπάρχει και στα Αγγλικά για διεθνή χρήση.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην επιλογή προτείνοντας αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Υποβάλετε το σχόλιο σας παρακάτω ή στείλτε e-mail στο touristikiepitropiporou@yahoo.gr  . 

(Η μελέτη, σχεδίαση και προσαρμογή των λογότυπων έγινε αφιλοκερδώς από την Ποριώτισσα  Μαρία Ζεντέλη, ειδική γραφίστρια με μακροχρόνια εμπειρία σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες.) 



LOGO 1
LOGO 2
LOGO 3

LOGO 4

LOGO 5

LOGO 6



ΟΔΗΓΙΕΣ: Επιλέξτε στο κάτω μέρος του θέματος το πεδίο "σχόλιοή "Δεν υπάρχουν σχόλιαγια να ανοίξει το πλαίσιο σχολιασμού και αφού εισάγετε το σχόλιο σας, επιλέξτε το τρόπο παρουσίασης της ταυτότητας σας από την σχετική επιλογή ("Υποβολή σχολίου ως:"). Τέλος επιλέξτε το "Δημοσίευση" και το σχόλιο σας καταχωρείται αυτόματα.

19 σχόλια:

  1. Η συμμετοχή σας θα βοηθήσει το νησί μας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα λογότυπα είναι αξιόλογα. Προσωπικά μου αρέσει το δεύτερο λογότυπο. Συνδυάζει τα 2 πιο διάσημα αξιοθέατα του Πόρου, το Ρολόι και το Λεμονοδάσος, ενώ και η γραμματοσείρα είναι ωραία για λογότυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι επιλογές μου για τα logo είναι το 2,3 και το 4 . Καλή επιτυχία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή επιτυχία στο έργο σας! Τα λογότυπα είναι αξιόλογα και δουλεμένα με πολύ μεράκι. Το λογότυπο 1 έχει μία νεοκλασσική και λιτή εμφάνιση που ταιριάζει στο χαρακτήρα του νησιού. Ισως θα μπορούσατε να προσθέσετε σε αυτό τα φύλλα λεμονιάς του λογότυπου 2 για να απεικονίσετε δυο κύρια αξιοθέατα του τόπου, αλλά θα σας παρακαλούσα να σκεφτείτε και την σχετική βαρύτητα του ναού του Ποσειδώνα για τον τόπο, που δε συμπεριλαμβάνετε. Κατά την ταπεινή μου γνώμη το τρίπτυχο που εμφανίζεται σαν σήμα κατατεθέν ίσως είναι σχετικά μακρύ κ μπορεί να αποπροσανατολήσει τον αναγνώστη από το λογότυπο. Ας επικεντρωθεί καλυτερα στο λογότυπο που θα του κατευθύνει το συναίσθημα και θα του δημιουργήσει μια όμορφη εικόνα στο νου παρά στο τρίπτυχο. Πιστεύω πως μία πρόταση που θα χαρακτηρίζει το νόημα και την ιστορική σημασία του νησιού, και φυσικά της ευρύτερη περιοχής της Τροιζηνίας ίσως να λειτουργούσε θετικά. Βέβαια αυτο είναι προσωπική άποψη και μπορείτε να φυσικά να το αγνοήσετε.

    Σας εύχομαι καλή τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To λογότυπο 5 κατά τη γνώμη μου είναι το πιο πρωτότυπο. Καλή συνέχεια.
    Μ. Κανατσίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το λογότυπο 4. Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το 2 με τα γράμματα του 1 και λίγο περισσότερο θάλασσα. Επίσης θεωρώ ότι το λεκτικό (σλόγκαν) αδικεί το ηπειρωτικό κομμάτι του δήμου μας. Μπορεί πράγματι η Σφαιρία και η Καλαυρεία να είναι διαφορετικά νησιά αλλά δεν πιστεύω πως ο επισκέπτης το αντιλαμβάνεται εύκολα. Θα μπορούσε να είναι "Ένας κοντινός προορισμός,αμέτρητες επιλογές" ή κάτι τέτοιο για να τονισθεί και το προτέρημα της εγγύτητας, χωρίς να αδικείται το απέναντι κομμάτι. Ο Ναός του Ποσειδώνα καλό θα ήταν να μπεί κάπως στο σχήμα αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πώς.

    Ευχαριστώ,
    Α.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το δεύτερο λογότυπο είναι πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Το λογότυπο 2 σαφώς πλεονεκτεί (έχει μια φρεσκάδα που αμέσως σε προδιαθέτει να σκεφτείς τον Πόρο ως τουριστικό προορισμό) έναντι των άλλων αφήνοντας μεγάλη απόσταση από τη 2η θέση που την έχει το λογότυπο 5.
    Θα ήθελα επίσης να τοποθετηθώ στο σχόλιο του Α.Δ., νομίζω κι εγώ ότι θα έπρεπε κάπως να υπάρχει μια αναφορά στο ηπειρωτικό κομμάτι του Δήμου. Διαφωνώ όμως με το "κοντινός" διότι δεν θέλουμε να προσελκίσουμε μόνο τους Αθηναίους.

    Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητοί φίλοι, τα σχόλια σας είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα και θα ληφθούν υπόψη από την Ε.Τ.Α.Π. Το λογότυπο που τελικά θα επιλεγεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα έχει οπωσδήποτε και αντίστοιχη Αγγλική έκδοση για διεθνή χρήση, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν παραλλαγές με την ίδια δομή για επιμέρους χρήσεις (π.χ με τον όρο island για την Αγγλική έκδοση). Σε λίγες ημέρες θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των επιλογών για το λογότυπο στο Δ.Σ του Πόρου και αμέσως μετά στο ευρύ κοινό του Πόρου για να μπορέσουν συμμετάσχουν στην τελική επιλογή όσοι το επιθυμούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία! Εμένα μου αρέσει πολύ το 6ο λογότυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετα απο δευτερη ματιά λέω το Νο2 δευτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το 4. Καλη δουλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια καλή επιλογή ειναι το νουμερο 4.
    Καλη Συνεχεια.

    Γιαννα Λατση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μια πολυ καλη ιδεα κυριε Συξερη τα συγχαρητηρια μου για αυτην σας την πρωτοβουλια.
    Εμενα μου αρεσει το logo 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πολυ ωραια ολα....ηθελα να κανω μια παρατηρηση:στο λογοτυπο υπ αριθμον νουμερο 3 εχετε γραψει..επιλογιες..αντι για επιλογες...με μεγαλη εκτιμηση...καποιος Ποριωτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για να πω την αλήθεια την πρώτη φορά που είδα τα λογότυπα, μου έκανε περισσότερη εντύπωση το Νο 2. Τα Νο 5 και 6 έχουν ένα πολύ ωραίο λιτό σχεδιασμό, αλλά δεν ξέρω εάν αυτός σε προϊδεάζει για την φωτεινή και χαρούμενη πραγματικότητα του νησιού μας. Μετά από πολύ δυσκολία τελικά επιλέγω το Νο 3 με την πρόταση μιάς μικρής τροποποίησης στο χρωματισμό του ρολογιού (είναι πολύ μουντό, θα το προτιμούσα περισσότερο χαρούμενο κ μάλλον πιο κοντά στο λευκό). Επίσης προτείνω στην δεξιά πλευρά που έχει δύο κύκλους,ο ένας εξ αυτών (ο πιο μεγάλος) να διαγραμμιστεί λίγο για να μοιάζει με ρόδα ποδηλάτου εάν θέλουμε να καθιερώσουμε το νησί μας για ποδηλατικό τουρισμό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Έτσι το σχήμα αυτό θα δείχνει το φως, το ρολόι, το λεμόνι, το ποδηλατο, τη θάλλασσα και την αντίθεση λευκού γαλάζιου.
    Καλή επιτυχία
    Άντζελα Μακρή Δεκούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομιζω πως το 2 δινει μια. παραπανω "γευση"απο Πορο...τουλαχιστον σε οποιον ξερει το νησι!!για προβολη εκτος συννορων νομιζω πως το 3 ειναι πιο "πιασαρικο"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις σας είναι ευπρόσδεκτα και θα επεξεργαστούν από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πόρου.